Retro-style

Vandaag plaats ik weer een artikel op de Hans Kortlevers blog. Graag wil ik jullie up-to-date houden over ontwikkelingen en trends op het gebied van webdesign. In dit artikel wil ik graag de website van http://www.boudinandbeer.com met jullie bespreken. Regelmatig krijg ik mailtjes van mensen met tips over mooie websites, waaronder deze dus. Het mailtje van Jens sprak me zo aan, dat ik heb besloten deze te delen.

‘’Beste Hans Kortlevers

Al enige tijd volg ik je blog Hans Kortlevers. Zelf kwam ik deze website tegen(.) het lijkt me een mooie website om te analyseren, want het design spreekt me erg aan.

Graag wou ik nog even zeggen dat ik je Hans Kortlevers blog geweldig vind!

Groetjes,

Jens’’

De stijl van de homepage is apart, het doet enigszins oud aan, maar is desondanks toch in een strak jasje gegoten. Hierdoor heeft de homepage een geheel eigen stijl, die uniek is in zijn soort. Waarom wordt een website met deze look vormgegeven? Waarschijnlijk wil Boudin and Beer een vertrouwd en ervaren gevoel opwekken bij de bezoeker van hun website. Dit is gelukt, ondanks de oude sfeer van de site is het toch strak en niet gedateerd.

De website doet mij, Hans Kortlevers, denken aan een typische reclameposter die in films te zien zijn die zich afspelen in de eerste helft van de 20ste eeuw in Amerika. Maar goed, dat is natuurlijk weer een fantasie die uit het hoofd van Hans Kortlevers komt die zich nogal veel bezig houdt met webdesign, games en films.

In mijn volgende blog behandel ik de mail die Martijn me heeft gestuurd.

Vriendelijke groet!

Hans Kortlevers.