naam in beeld

Een van mijn jeugdwensen was een eigen raceteam. Op al mijn speelgoedautootjes had ik met een stift mijn naam gezet. Hans Kortlevers race team is wat er nu op de zijkant stond. Op de motorkap schreef ik dan Hans Kortlevers autogarage. Dit had ik afgekeken van de races op de televisie, daar stonden ook altijd namen van coureurs en sponsors op de auto’s.  Mijn favoriete autosport blijft toch rally. Je weet nooit wat er gebeurd, de omstandigheden van de ondergronden veranderen net zo snel als dat de auto’s er overheen vliegen. S ’avonds kon ik dan urenlang staren naar mijn rallyposters.

Vaak hoorde ik niet eens dat mijn vader onder aan de trap stond te roepen: ’’Hans Kortlevers, dit is de laatste keer! Als je nu niet komt eten heb je niks’’. Tegenwoordig is de rallysport veel commerciëler geworden en staan er bijna alleen nog maar namen van sponsoren op.  Op de website van de officiële organisator van de grootste rally’s zijn al deze sponsoren te bekijken. En dat zijn er veel. De website is zeer gevuld, met advertenties, links en sponsoren.

Vanwege de crisis zijn er steeds minder autofabrikanten die deelnemen aan de WRC rally. Misschien moet ik toch maar deelnemen met mijn Hans Kortlevers raceteam…