Hans Kortlevers zijn favoriete ontwerpers

Ik krijg vaak vragen van mensen als: “Hans Kortlevers, waar haalt u al uw inspiratie vandaan?” Als ik zelf bezig ga met het ontwikkelen van een nieuw project, bijvoorbeeld een website ontwikkelen of een magazine vormgeven, probeer ik inspiratie te halen uit een aantal bekende ontwerpers. Uiteindelijk moet je natuurlijk een eigen twist geven aan een ontwerp maar inspiratie halen uit al bestaande werken dient goed als hulpmiddel.

Een webdesigner waar ik veel bewondering voor heb is Sam Brown. Ik heb op Hans-Kortlevers.nl al eerder wat geschreven over deze designer, maar bij deze wil ik zijn werk nogmaals uitlichten. Naast het bouwen van website maakt Sam Brown ook posters en ander drukwerk. Hij heeft erg veel diversiteit in zijn ontwerpen en dat is wat mij, Hans Kortlevers, zo aantrekt tot zijn designs. De onlangs gelanceerde website MacGourmet.com is ontworpen door Sam Brown en is naar mijn mening erg goed ontworpen. Een strak design met een professionele uitstraling. Het ontwerp is afgeleid van Apple, wat duidelijk te zien is. Echter is er wel een dusdanig eigen twist aan gegeven dat het geen ‘copy’ is.

Een ander inspirerend ontwerper is Matthew Smit. Oprichter van Squared Eye en een populair profiel op Dribbble.nl. Als je op de homepage van Matthew Smit terecht komt wordt je al geconfronteerd met een strak maar toch zeer functionele pagina. De simpelheid en toch chique overkomen is iets wat ik erg bewonder, het is tevens een van de kenmerken van zijn ontwerpen.

Ik, Hans Kortlevers, ben momenteel bezig met een aantal projecten waar ik binnen zeer korte termijn iets van mag laten zien. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan zullen vinden. Ik heb gebruik gemaakt van technieken die ik onder andere heb afgeleid van een aantal zeer grote designers. Ik houd jullie via Hans Kortlevers.nl op de hoogte rondom deze ontwikkelingen, dus houd de website vooral in de gaten!