Eet smakelijk!

Wanneer ik vroeger bij de slager kwam met mijn moeder, kreeg ik altijd een plakje worst. Ik weet het nog goed, daar stond ik dan. Afwachtend tot de slager zei: Hee Hans Kortlevers, jij lust vast wel een plakje worst. Dit was altijd het moment waar ik naar uitkeek. Een keer kreeg ik van de slager nog een plakje, en toen zei mijn moeder: ‘’Geeft u hem maar niks meer, anders wordt mijn Hans Kortlevers nog dik!’’.

Wel nu, enige jaren later, ben ik nog steeds een fan van worst.  Voor een feest wat ik ga geven wou ik allerlei soorten kaas en worst kopen.  Toen kwam ik deze website tegen, van de firma Stegeman.

De achtergrond van deze site doet me denken aan de grote ‘’schoolborden’’ die buiten bij de slager hingen met de aanbiedingen erop. Vroeger nam ik wel eens mijn stoepkrijtje mee naar de slager, om op een onbewaakt ogenblik snel mijn naam op de borden te schrijven. Natuurlijk was dit niet slim, want zo wist de slager meteen dat ik dat had gedaan. Dan stond er weer op zo’n bord: ‘’Aanbieding: Hans Kortlevers’’. Het woord ‘Aanbieding:’’ kreeg ik niet weg, daar was ik te klein voor. Het hout op de achtergrond van de website doet me denken aan het blok waar de slager zijn vlees op sneed, net als vroeger.

In mijn volgende blog zal ik weer iets over websites vertellen.

 

Groeten!

Hans Kortlevers